Stockholms mest annorlunda restauranger

De flesta människor tycker att det är trevligt att gå ut och äta och är man matroad finns det många annorlunda restauranger i Stockholm väl värda ett besök när man befinner sig i huvudstaden. Mycket handlar om exotisk mat från världens alla hörn men det finns också etablissemang som skiljer sig från mängden med sin dekor och sina koncept. Här kommer en liten lista på restauranger som av en eller anledning utmärker sig:

Svartklubbenrestaurant-691397_960_720 (1)

Denna restaurang har ett helt unikt koncept då man äter i totalt mörker. Kocken kan se men alla andra i personalen är synskadade och gästerna leds till sina bord i denna becksvarta lokal. Tanken är dels att man under ett par timmar får uppleva hur det är att vara blind, men också att låta smaklökarna får en ultimat upplevelse utan distraktioner.

Sjättetunnan

Den här restaurangen ligger passande i Gamla Stan och här går man varken på fest eller middag; man går på gille. Hela konceptet bygger på medeltiden och man kan beställa ett krus mjöd för att skölja ner sina vildsvinsköttbullar eller brödpudding, samtidigt som man roas av svärdslukare och trollkarlar.

AVEQIA

På den här restaurangen, vars namn kommer från latinet och betyder Välkommer till bords, låter man sina gäster komma på matlagningskurs innan man slår sig ner och smakar på alla kulinariska läckerheter. Ett roligt alternativ för större sällskap, första dejten och personalfester.

El Diablo

Här kan man njuta av spännande tapasrätter samtidigt som man serveras olika typer av tequila. Är man osäker på vad som passar till vad är personalen mycket kunnig och rekommenderar en annorlunda smakupplevelse.

Hilma

Vem sade att man inte kan kombinera mat med tatuering? Hos Hilma kan man göra detta. En exotisk meny med kreativa rätter inspirerade från olika kulturer inspirerar till lika fantasifulla tatueringar att föreviga sin upplevelse med.